Kokosų aliejus (lot. Cocos nucifera) gaunamas šaltojo spaudimo būdu, iš kokoso riešutų (kaulavaisių) branduolių, vertinamas dėl savo aktyviųjų medžiagų naudos mūsų plaukų bei odos grožiui. Nuo seno kokosų aliejumi tepamas visas kūnas ir plaukai, siekiant apsaugoti odą nuo karščio ir UV spindulių, sūraus vandens bei vėjo.

Kokosų aliejus
Spalva: Kokosų aliejus yra švelniai gelsvos spalvos 30° C ar didesnėje temperatūroje. Jis baltas, kai jos būvis kietas.
Kvapas: tipiškas kokosų riešutų kvapas (jei aliejus nerafinuotas, nebalintas ir nedezodoruotas).
Lydymosi temperatūra: kokosų aliejus lydosi 25° C. Žemiau šios temperatūros kokosų aliejus yra kietas. Vos prilietus prie kūno tampa minkštas. Jei paliksite kietą kokosų aliejų saulės atokaitoje, šis aliejus taps skystas kaip bet kuris augalinis aliejus (sezamų, migdolų, jojobos), tačiau vėl atvėsus temperatūrai – kokosų aliejus vėl tampa kietas. Nerafinuotas kokosų aliejus yra dažnas ingredientas veido ir kūno priežiūros priemonėse, skutimosi priemonėse. Jis puikiai išlaiko drėgmę odoje bei drėkina ir minkština odą.

Cheminė sudėtis: Kokosų aliejuje yra ~ 84 – 90% sočiųjų riebalų rūgščių, susidedančių iš vidutinės grandinės riebalų rūgščių trigliceridų forma, ir apie 6 – 8% riebalų rūgščių, susidedančių iš oleino (~6 %) ir linolo (2 %) rūgščių. Aliejus turi nedidelį kiekį nemuilinančių junginių (<0,5%), tokoferolių ir
fitosterolių.
Riešutinė kokospalmė paplitusi visose pasaulio tropinio klimato jūrų pakrantėse, spėjama, kad šis medis kilęs iš Indijos vandenyno. Riešutai plinta vandeniu, išplauti bangų, paplūdimiuose jie išleidžia lapus bei šaknis ir taip įsitvirtina naujoje vietoje.

Kokosų aliejaus naudojimas

Kokosų aliejus odai

Nerafinuotas kokosų aliejus minkština odą, padeda išlaikyti drėgmę, turi įtakos odos elastingumo atstatymui, skatina ląstelių regeneraciją, saugo ląsteles nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio, greitinančio senėjimą. Šis aliejus beprotiškai gerai įsigeria į odą, nepalikdamas riebumo pojūčio. Šis aliejus ypatingai atpalaiduoja mintis, kai yra naudojamas po dušo ar vonios procedūrų ant drėgnos odos. Naudojimo odai būdai:
• Vietoje veido kremo. Tepti aliejų ant drėgnos odos. Suteikia minkštumo, stangrumo pojūtį.
• Paakių odos priežiūrai.
• Makiažo valymui. Užtepti ant vatos diskelio ir švelniai nuvalyti makiažą.
• Vietoje skutimosi kremo ir odos priežiūrai po skutimosi.
• Rankų ir pėdų odos drėkinimui.
• Kūdikių ir vaikų odos priežiūrai.
• Prieš ir po saulės vonių.
• Kokosų aliejus tinkamas ir masažo procedūroms, tačiau jis greitai įsigeria, todėl geriausia jį maišyti su kitais aliejais arba naudoti segmentiniam masažui.

Kokosų aliejus plaukams

Nedideliu kiekiu nerafinuoto kokosų aliejaus išmasažuokite galvos odą, nepamiršdami ištepti aliejumi plaukus per visą ilgį iki pat galiukų. Palaikykite kaukę šiltai (galite apvynioti galvą rankšluoščiu) bent 20 min ir nuplaukite įprastai naudojamu šampūnu. Šis aliejus padės išsaugoti plaukų grožį ir žvilgesį bei suteiks nuostabų aromatą visai dienai! Taip pat, galite išbandyti ir kitą kokosų aliejaus panaudojimo būdą: paskirstykite nedidelį kiekį kokosų aliejaus tarp delnų ir švelniai perbraukite plaukus arba naudokite plaukų galiukų drėkinimui, tik nepadauginkite aliejaus, kad plaukai neatrodytų apsunkę. Yra šaltinių, kuriuose teigiama, kad kokosų aliejus tinkamas nuo galvos odos pleiskanojimo.

Kokosų aliejus

Gydomosios kokosų aliejaus savybės

Kokosų aliejus pasižymi antivirusinėmis, priešgrybelinėmis, antibakterinėmis savybėmis. Jis padeda kovoti su herpes, ŽIV, hepatitu C, gripo virusais, kurie yra lipidų (riebalų) danga, taip pat naikina bakterijas, kurios sukelia plaučių uždegimą, gerklės infekcijas, šlapimo takų infekcijas ir t.t. Tyrimais nustatyta, kad kokosų aliejus gali padėti nuo Candida grybelio, „atleto pėdos“ ir niežulio. 1987 mokslininkas Lim-Sylianco paskelbė 50-metų literatūros apžvalgą, įrodančią kokosų aliejaus priešvėžinį poveikį dėl jame esančio didelio kiekio sočiųjų riebalų, tačiau visgi reikėtų nepersistengti ir nevartoti per daug sočiųjų riebalų kiekio, nes yra studijų, teigiančių, kad negaunant nesočiųjų riebalų rūgščių didėja širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Kokosų aliejus lengvai absorbuojamas organizme ir imituoja motinos pieno riebalus, todėl naudojamas mišiniuose kūdikiams.

Kokosų aliejus maistui

Kokosų aliejus naudojamas ir maistui. Jį galima naudoti kepimui, kepinių praturtinimui (jie turės švelnų kokosų kvapą ir skonį) ar salotoms.

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

Klientų atsiliepimai

Ačiū už nuostabią kvepalų gaminimo pamoką 🙂
Naste Saveljeva
2020-09-19T15:22:17+0000
Aistra, ačiū už profesionalumą, rūpestį, atsakymus į visus kilusius klausimus, konsultacijas! 💯 Po augalų distiliavimo mokymų jaučiausi visiškai pasitikinti savimi pradėti distiliuoti pirmuosius augalus! 🌿Alembikas visiškai užbūrė 🪐
Roberta Bulotaitė
2020-09-18T13:36:40+0000
Labai ačiū, Aistra, už nuoširdų, jaukų ir informatyvų žvakių gamybos kursą! Gavau labai labai daug informacijos ir įkvėpimo gaminant žvakes. <3
Lina Falkauskė
2020-06-28T19:35:54+0000
Ačiū už kremų gamybos kursą, rekomenduoju visiems pradedantiems!
Justė Teresaitė Navalinskė
2020-05-21T09:08:06+0000
Nuostabi patirtis gaminant savo rankų/uoslės darbo kvepalus. Patarimai vertingi, bei labai profesionali Aistra kaip arometerapijos specialistė!
Aušra Kulypkė
2019-12-30T06:41:34+0000
Koks nuostabus kvapų pasaulis,bet ir skirtingas .Buvo puikiai praleistas laikas.Tos praleistos valandos kvapų pasaulyje prabėgo ,kaip akimirka.Tiek visko daug sužinota ir patirta.Labai labai ačiū už malonų ir šiltą bendravimą.Buvo labai nuostabų ir miela Jūs sutikti.Sekmes Jums kvapų ir aromatų pasaulyje.,
Danute Mickuviene
2019-11-19T14:31:12+0000
Trys valandos tarp kvapų, spalvų ir formų... O kur dar begalė informacijos ir teigiamų emocijų ☺️. Ir pilnas krepšys pasigamintų produktų: muiliukų, vonios druskų, sviestų ir kitų malonumų😊🦋. Sudalyvaukite ir Jūs-tikrai liksite maloniai nustebinti😚. Sėkmės Jums, Aistra!
Daiva Baubliene
2019-04-14T16:04:57+0000
Puiki kvepalų gamybos pamoka..tiek įspūdžių ir naujų žinių.Pasigaminau su Jūsų pagalba kvepalus kurių senai norejau..Labai didelis ačiū ir sekmės Jūms.💐🌷🌺
Liudmila Pastuchova
2019-04-06T21:06:51+0000
Puikiai praleistas laikas kvepalų gamybos pamokoje, tikrai drąsiai rekomenduoju išbandyti nebandžiusiems, o ir pati mielai sudalyvaučiau dar kartą 😉
Raminta Matulytė
2018-08-30T12:15:43+0000
Tai nuostabu🌸🌸🌸🌸🌸jūs ir tai ką kuriate nepakartojama🙏🙏🙏 ačiū💗
Lina Vingienė
2018-08-15T18:56:41+0000
Ačiū, Aistra :* Esi nuostabi ir nostabu visą ką darai! Dėkoju už pirkinius ir konsultacijas, viskas taip moteriška ir su meile <3
Vaiva Wengel
2017-08-08T20:03:12+0000
Nuostabiai praleistas laikas gaminant kvepalus! Labai labai ačiū! 🙂
Ugne Zibolyte
2017-07-22T04:52:10+0000
Labai džiaugiuosi apsilankiusi Jūsų kvepalų gamybos užsiėmime. Puikiai praleistas rytas jaukioje studijoje su šaunia kompanija. Aistra - nuostabi mokytoja, šiltas ir geras žmogus. Būtinai sugrįšiu. Ačiū. 🙂
Tiesiog Regina
2017-02-08T21:53:31+0000
Miela Aistra, Ačiū už nuostabią kelionę i fantastišką kvapų pasaulį. Nekantrauju išbandyti susikurtus kvepalus, jaučiu, kad su Jūsų pagalba pasigaminau savo kvapą! Ačiū Jums už dar vieną aistrą mano gyvenime! Iki kitų susitikimų!
Virginija Armonienė
2017-01-29T06:48:25+0000
Kvapniausiai praleistas laikas! Vyras džiaugiasi dovana, o ir aš, atėjusi tik stebėti procesą, pati jame sudalyvavau (ir tuščiomis neišėjau) 🙂 Puiki mokytoja, neperšanti savo nuomonės - labai profesionaliai patarianti, subtiliai ir maloniai bendraujanti. Išėję jautėmės pailsėję ir patyrę kažką visiškai naujo. Ačiū!
Saida Jurkų
2017-01-15T19:56:19+0000
Puiki mokytoja, laikas dirbtuvėse tiesiog praskriejo. Ačiū už atsakymus papildomiems klausimams, geranoriškumą. Jauki ir kvapni studija, rekomenduoju.
Eglė Miceikienė
2016-11-09T20:36:14+0000
Santrauka
Kokosų aliejus
Įrašo pavadinimas
Kokosų aliejus
Aprašymas
Kokosų aliejus (lot. Cocos nucifera) gaunamas šaltojo spaudimo būdu, iš kokoso riešutų branduolių, vertinamas dėl naudos mūsų plaukų bei odos grožiui.
Autorius
Gamtoskvapai
Distiliavimo alembiku mokymai internetu. 3 valandų trukmės video pamokos. PLAČIAU
X