Skip to main content

Vynuogių kauliukų aliejus (lot. Vitis vinifera)

Nerafinuotas, šalto spaudimo vynuogių kauliukų aliejus (lot. Vitis vinifera) spaudžiamas iš vynuogių sėklų (kauliukų). Šis aliejus turi didelį kiekį vitaminų A, E, nesočiųjų riebiųjų rūgščių (ypač daug vertinamos linoleno rūgšties), naudingų mūsų odos grožiui ir sveikatai. Vynuogių kauliukų aliejus naudojamas odos priežiūrai grynas arba mišiniuose su kitais nerafinuotais augaliniais aliejais bei eteriniais aliejais masažiniuose mišiniuose.
Vynuogių kauliukų aliejus labai populiarus kosmetikoje, ypač masažiniuose mišiniuose, veido kremų ir priemonių nuo strijų bei celiulito sudėtyje. Šį aliejų galite naudoti kaip puikią aliejinę bazę natūraliems aliejiniams kvepalams ar lūpų balzamams. Vynuogių kauliukų aliejaus nauda odai nesuskaičiuojama: jis padeda saulės pažeistai odai, išlaiko drėgmę odoje, reguliuoja riebalų pusiausvyrą, pasižymi regeneruojančiu odą poveikiu. Svarbu paminėti, kad vertingas yra tik tas vynuogių kauliukų aliejus, kuris gautas šalto spaudimo būdu (sėklos spaudžiamos presais), nefiltruotas ir nerafinuotas. Gaila, tačiau dėl didelio šio aliejaus populiarumo gali būti naudojamas pigesnis jo gavimo būdas – ekstrahuojant tirpikliais. Tokiu būdu išgautas aliejus neturės būdingo kvapo, bus skaidrus ir bespalvis, taip pat, neturės ir odai naudingų savybių, todėl pirkdami vynuogių kauliukų aliejų įsitikinkite, kad tai nerafinuotas, šalto spaudimo būdu gautas aliejus.

vynuogių kauliukų aliejus

Vynuogių kauliukų aliejus odai:

• Vynuogių kauliukų aliejus lengvai įsigeria, nepalieka riebumo jausmo, palaiko drėgmę odoje, tinka išsausėjusiai odai. Šis aliejus ypač tinkamas tiems, kurie yra alergiški riešutų aliejams ir tinka riebiai bei aknės pažeistai odai.
• Šis aliejus pasižymi antioksidacinėmis bei antiuždegiminėmis savybėmis, todėl tinkamas kovai prieš spuogus, jame esančios polinesočiosios riebiosios rūgštys palaiko odos sveikatą, gerina odos elastingumą bei padeda stangrinti odą.
• Vynuogių kauliukų aliejus, naudojamas reguliariai, gali sumažinti tamsius ratilus po akimis. Kelis kartus per dieną tepkite sudrėkintus (vandeniu ar hidrolatu) paakius keliais lašeliais nerafinuoto vynuogių kauliukų aliejaus.
• Naudokite šį aliejų norėdami išlaikyti drėgmę odoje ir nesibaiminkite dėl užsikimšusių porų. Taip pat, keliuose šaltiniuose teigiama, kad vynuogių kauliukų aliejus skatina mažų žaizdų ir įbrėžimų gijimą.
• Šis aliejus mėgiamas aliejų mišiniuose, skirtuose kovai prieš senėjimą. Galite naudoti ir vieną vynuogių kauliukų aliejų, tepdami kelis lašelius ant drėgnos odos, tada aliejus geriau įsigers, nesijaus riebumo pojūčio.
• Naudokite vynuogių kauliukų aliejų makiažui valyti.

Vynuogių kauliukų aliejus plaukams

Naudokite šį aliejų šiltoms plaukų kaukėms. Pašildykite nedidelį kiekį aliejaus vandens vonelėje, užtepkite ant plaukų, pamasažuokite galvos odą, apvyniokite rankšluosčiu ir palaikykite 20 min. Nuplaukite šampūnu. Nepamirškite, kad plaukų kaukes geriausia daryti reguliariai, bent kartą per savaitę, tik tada pasieksite norimų rezultatų!

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

X