Skip to main content

Makadamijų aliejus (lot. Macadamia integrifolia/ Macadamia temifolia) spaudžiamas iš makadamijų riešutų šaltojo spaudimo būdu. Makadamijų gimtine laikoma Australija, nors šiuo metu šie medžiai auga ir kitose pasaulio šalyse, o didžiausi makadamijų aliejaus gamintojai įsikūrę Havajuose ir Floridoje.

Makadamijų riešutaiMakadamijų aliejus naudojamas maistui (tinkamas kepimui ir salotoms paskaninti , iš jo daromas riešutų sviestas, ypač skanūs pakepinti malti makadamijų riešutai, tik atsakingai juos vartokite, nes juose yra didelis kiekis kalorijų!). Makadamijų aliejuje ir riešutuose esančios mononesočiosios riebalų rūgštys padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Makadamijų aliejus naudojamas odos ir plaukų priežiūros priemonėse kaip drėkiklis ir minkštiklis bei kvepalų fiksatorius. Makadamijų aliejus ypač tinkamas riebių kremų ir priemonių nuo saulės sudėtyje.

Makadamijų riešutaiMakadamijų riešutų aliejus yra švelniai gelsvos, šviesaus gintaro spalvos, išraiškingo riešutų kvapo. Šis aliejus gerai absorbuojasi, nepalieka riebumo pojūčio, puikiai išlaiko drėgmę odoje. Makadamijų aliejus ilgai negenda, todėl jis gana stabilus!

Cheminė sudėtis. Makadamijos riešutų aliejuje yra didelis kiekis mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių, jame yra iki 60% oleino, 22% palmitoleino, 3% linolo rūgščių, skvaleno, tokoferolių.Makadamijų aliejus

Makadamijų aliejus plaukams

Nepakeičiamosios riebalų rūgštys padės išlaikyti plaukus minkštus, žvilgančius ir lanksčius. Makadamijų aliejus tinkamas sausiems bei pažeistiems plaukams bei išsišakojusių galiukų priežiūrai.

Makadamijų kaukė plaukams

Jei norite minkštų ir žvilgančių plaukų – pašildykite makadamijų aliejų ir tepkite ant plaukų (per visą plaukų ilgį, masažuodami galvos odą), palaikykite aliejinę kaukę apie 30 min. ir nuplaukite įprastai naudojamu šampūnu. Reguliariai kartodami šią kaukę (bent kartą per savaitę), džiaugsitės švelniais ir žvilgančiais plaukais, atsikratysite sausų plaukų ir sausos galvos odos jausmo, nes makadamijų aliejaus sudėtyje yra palmitoleino rūgšties, kurios yra ir mūsų odos riebaluose (sebume), todėl šis aliejus yra lengvai įsisavinamas ir gali padėti subalansuoti odos riebalų pusiausvyrą bei išlaikyti drėgmę odoje.

Makadamijų aliejus veidui

Tai vienas geriausių regeneracinių ir antiuždegiminių savybių turinčių aliejų. Makadamijų aliejuje gausu palmitoleino rūgšties, kuri veikia kaip stiprus antioksidantas, padeda palaikyti sveikas ląstelių membranas, skatina odos gijimą, saugo odą nuo senėjimo. Makadamijų aliejuje gausu mononesočiųjų riebiųjų rūgščių (panašiai kaip mūsų odos sebume),

Makadamijų aliejus nuo strijų ir odos pažeidimų

Makadamijų aliejus gali pasitarnauti gydant randus, strijas, nudegimus saulėje ir esant kitiems odos sudirginimams. Lengvais masažiniais judesiais tepkite drėgną odą, jei jums nepatinka makadamijų riešutų aliejaus kvapas – įlašinkite mėgiamo eterinio aliejaus, makadamijų aliejus ypač gerai dera su apelsinų, nerolio, levandų, Ylang Ylang eteriniais aliejais.

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

X