Skip to main content

Sezamo aliejus (lot. Sesamum Indicum) – tūkstančius metų naudojamas maistui ir yra vienas iš daugiausiai naudojamų aliejų kosmetikoje.

Green sesame pods over white background
Sezamo aliejus spaudžiamas iš sezamo sėklų, šalto spaudimo nerafinuotas aliejus turi intensyvų sėklų kvapą, pasižymi gelsva spalva. Sezamo sėklos buvo vienos pirmųjų, naudojamų aliejaus spaudimui. Manoma, kad sezamo kilmė – Afrika, tačiau tiksli kilmė nėra žinoma. Sezamas yra plačiai paplitęs atogrąžų regionuose visame pasaulyje ir yra auginamas dėl valgomų sėklų naudos. Tai vienmetis augalas, brandinantis sėklas dėžutėje, atsiveriančioje, kai sėklos subręsta.
Sezamo aliejuje gausu antioksidantų (vitamino E), padedančių apsaugoti nuo senėjimo procesų bei žalingo aplinkos poveikio. Šis aliejus greitai įsiskverbia į odą, nepalieka riebumo pojūčio, ypač naudojamas ant drėgnos odos.

Sezamo aliejus

 

Sezamo aliejus naudojamas odai nuraminti po nudegimų saulėje, jei mėgstate lankytis viešuosiuose baseinuose – prieš ir po vandens procedūrų plonu sluoksniu paskirstykite nedidelį kiekį ant kūno, taip oda bus apsaugota nuo kenksmingo baseino vandens poveikio.
Besiskundžiantys kojų odos sausumu ir pėdų skilinėjimu gali išbandyti šiuo aliejumi tepti pažeistas vietas. Sezamo aliejus

Sezamo aliejus veidui

Naudojantys šį aliejų teigia, kad jis padeda atsikratyti spuogelių, išvengti inkštirų ir „priversti“ odą spindėti bei atsikratyti raukšlelių (žinoma, nėra priemonės, kuri panaikins raukšles, tačiau odos būklę naudojant aliejus pagerinti tikrai įmanoma)! Tad kodėl gi nepabandžius šį aliejų vietoje įprastai naudojamų veido kremų? Juk tik keli lašeliai, paskirstyti ant drėgnos odos gali būti itin naudingi ir sulaikyti drėgmę odoje bei ją suminkštinti. Tam tikrose dvasinėse ir fizinėse praktikose šiuo aliejumi prausiamas visas kūnas, siekiant suteikti stiprybės ir išvalyti odą.

Sezamo aliejus plaukams

Sezamo aliejus drėkina odą, todėl kelis lašelius šio aliejaus įmasažuokite į galvos odą, taip suaktyvinsite kraujotaką, o išbandžiusių šį aliejaus taikymo būdą teigimu, galite atsikratyti pleiskanų, nes oda nebebus tokia sausa kaip anksčiau. Kelis lašelius sezamo aliejaus paskirstykite tarp delnų ir perbraukite per plaukus – suteiksite plaukams švelnų spindesį (nepadauginkite aliejaus, nes vietoje spindesio plaukai pasidengs augalinių riebalų sluoksniu).

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

X