Skip to main content

Kakavos sviestas (lot. Theobroma cacao) – kietasis aliejus (sviestas), vertinamas ne tik maisto gamyboje desertų ir šokolado mėgėjų, bet ir turintis naudos mūsų didžiausiam kūno organui – odai.

Turbūt daugeliui kakavos sviestas sukelia malonias asociacijas, susijusias su saldžiu desertu, šokoladu ar šokoladiniu gėrimu. Taip, tai pagrindinis šio sviesto naudojimo būdas, tačiau norėčiau atkreipti dėmesį, kad jis gali būti naudingas ir tiems, kurie rūpinasi savo odos grožiu bei sveikata.

Kakavos sviestas

Kakavos sviestas kambario temperatūroje yra labai kietas, daug kietesnis už sviestmedžių ar kitą kietąjį aliejų! Turbūt nerasime kietesnio sviesto / aliejaus už kakavos sviestą. Šis sviestas sunkiau tirps ir vos prilietus prie kūno, todėl, jei nuspręsite jį naudoti kūno grožio puoselėjimui, maišykite kakavos sviestą su kitais aliejais arba bandykite naudoti vos pašildytą vandens vonelėje.

cocoa-bean

Įdomus faktas: kakavmedžio vaisius subrandina iki 40 kakavos sėklų! Šios sėklos fermentuojamos, džiovinamos, skrudinamos ir presuojamos. Taip tradiciniu būdu gaunamas nerafinuotas kakavos sviestas – vienas stabiliausių riebalų.

Nerafinuotas kakavos sviestas, gaunamas iš kakavmedžio pupelių yra kietas, švelnaus šokolado aromato, nuo šviesiai gelsvos iki rusvos spalvos. Šis sviestas padeda sukurti barjerą, padedantį išsaugoti ir atkurti drėgmę odoje.

Cheminė sudėtis. Kakavos svieste yra didelis kiekis riebiųjų rūgščių (stearino ir palmitino rūgščių), antioksidantų (didelis kiekis vitamino E). Šis sviestas, skirtingai nuo kakavos kietųjų medžiagų, kofeino ir teobromino turi tik pėdsakus.

Kakavos sviestas

Kakavos sviesto naudojimas

Kakavos sviestas odai

Šio sviesto sudėtyje yra daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais. Juk žinome, kad laisvieji radikalai sukelia odos senėjimo požymius. Ištirpinkite kakavos sviestą, įpilkite dvigubą kiekį skysto nerafinuoto augalinio aliejaus, pavyzdžiui, abrikosų kauliukų ir tepkite drėgną odą. Išbandykite šią priemonę prieš miegą ir rytais džiaugsitės strangria ir švelnia oda.

Kakavos sviestas strijų profilaktikai

Šis sviestas gali padėti kovoje su strijomis ir randeliais.

Kakavos sviestas plaukams

Šis sviestas yra labai kietas, todėl jei norite naudoti jį plaukų puoselėjimui – turėsite derinti su kitais aliejais, pavyzdžiui, jojobos, kokosų ar kitu aliejumi, į mišinį dedant 0.5 arbatinio šaukštelio tirpinto kakavos sviesto ir 5 arbatinius šaukštelius skysto aliejaus. Sumaišykite aliejus ir vos šiltą mišinį užtepkite ant plaukų, palaikykite 20 min. ir nuplaukite šampūnu.

Kakavos sviestas kosmetikoje

Kosmetikoje šis sviestas ypač mėgiamas ir naudojamas lūpų balzamų gamyboje, kremų, losjonų, muilų sudėtyje, nes padeda sumažinti sausumą, suteikia gaminiams malonią, tvirtą tekstūrą bei puikų švelnaus šokolado aromatą.

Kakavos sviestas maistui

Visi smaližiai turbūt žino, kad šis sviestas yra šokolado pagrindinė sudedamoji dalis.

Kakavos sviestas nuo kosulio

Jei peršalote ar užklupo kosulys, išgerkite šilto gėrimo su šiuo sviestu arba tiesiog suvalgykite gabalėlį kakavos sviesto, užsigerdami žolelių arbata.

Ar naudojate kakavos sviestą odos priežiūrai? Pasidalinkite patirtimi! Jei turite klausimų, susisiekite su manimi el. paštu [email protected] .

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

X