Ricinos aliejus (lot. Ricinus communis) jau daugelį šimtmečių naudojamas dėl savo terapinių ir vaistinių savybių. Prieš kelis šimtmečius augalas buvo vadinamas „Palma Christe“, nes buvo sakoma, kad augalo lapai panašūs į visą apglėbiančią Kristaus ranką. Šis aliejus labiausiai vertinamas dėl didelio kiekio nesočiųjų riebalų rūgščių ir antioksidacinių bei priešuždegiinių savybių. Kviečiu tęsti pažintinę kelionę po stebuklingųjų aliejų pasaulį ir daugiau sužinoti apie ricinos aliejų ir jo naudą!

ricinos aliejus

Šis aliejus yra šviesiai geltonos spalvos, tirštas ir klampus aliejus, pasižymintis stipriu specifiniu kvapu ir nemaloniu skoniu. Nerafinuotas ricinos aliejus išgaunamas iš ricinmedžio sėklų, šaltojo spaudimo būdu (mechaniniais presais). Įdomu tai, kad sėklose esantis baltymas ricinas yra labai nuodingas ir suvalgius bent kelias sėklas galimas mirtinas apsinuodijimas, tačiau ricinas į aliejų nepatenka.

castor_bean_hybrid_seeds_buy_castor_plantation_seeds_castor_seeds_for_sale

Ricinos aliejaus naudojimas

Šis aliejus naudojamas kosmetikos, muilo, šampūno, lūpų dažų, tekstilės, vaistų, masažo aliejų, plastikų, dažų, kaučiuko, alyvų ir daugelyje kitų kasdienių produktų gamybos pramonėje. Ricinos aliejaus klampumas pastovus ir jis neužšąla, todėl tinkamas kaip lubrikantas įvairios techninės įrangos tepimui šalto klimato zonose. I Pasaulinio karo metu ricinos aliejus buvo naudojamas kaip orlaivių tepalas. Ricinos aliejus pasižymi diuretinėmis savybėmis, todėl daugelyje kraštų naudojamas viduriams laisvinti ir žarnyno valymo procedūroms, tačiau patariu nesiimti savigydos ir prieš vartojant ricinos aliejų kaip žarnyną valantį preparatą, pasitarkite su fitoterapeutu ar gydytoju, nes ricinolio rūgštis, esanti ricinos aliejaus sudėtyje gali stipriai dirginti žarnyno gleivinę. Kanarų salose iš ricinos augalo lapų daromi kompresai ginekologinių problemų gydymui.

Ricinos aliejus gali būti naudingas žaizdų, spuogų, grybelio, karpų, sausos odos, strijų profilaktikai bei gydymui bei plaukų stiprinimui. Ricinos aliejus ir ricinolio rūgštis taip pat stiprinti kitų priemonių absorbciją per odą.

Cheminė sudėtis. Šis aliejus yra gerai žinomas, kaip ricinolio rūgšties, mononesočiųjų, 18-anglies riebalų rūgšties šaltinis. Be riebalų rūgščių, ricinolio rūgšties, yra neįprastas tuo, kad turi hidroksilo funkcinę grupę (12 C). Ši funkcinė grupė sąlygoja ricinolio rūgšties (ir ricinos aliejaus) poliškumą (didesnį nei kitų riebalų). Ricinos aliejuje yra 90 % ricinolio rūgšties, oleino, linolo, palmitino ir stearino rūgščių.

Ricinos aliejus

Ricinos aliejus plaukams

Šis aliejus gali būti naudojamas galvos odos ir plaukų priežiūrai. Ricinolio rūgtis padeda padidinti kraujo apykaitą, balansuoti odos pH ir skatinti plaukų augimą, todėl šis aliejus taip mėgiamas plikimo problemoms spręsti ir plaukams stiprinti.

Ricinos aliejaus kaukė plaukams: lygiomis dalimis sumaišykite ricinos aliejų su jojobos arba avokadų aliejumi, tepkite drėgnus plaukus, įmasažuokite į galvos odą. Palaikykite bent 30 min. ir nuplaukite įprastai naudojamu šampūnu. Šią procedūrą reikėtų kartoti ne mažiau kelių mėnesių, nes kaip žinome, vienas kartas nesuteiks mums norimų rezultatų.

Ricinos aliejus blakstienoms ir antakiams

Nedideliu kiekiu ricinos aliejaus tepkite antakius ir blakstienas, nuplauti nereikia. Geriausia naudoti švariai išplautą seno akių tušo indelį ir tepti šepetėliu. Jei ricinos aliejus jums nepatinka dėl klampumo – lygiomis dalimis sumaišykite jį su jojobos aliejumi.

Ricinos aliejus veidui

Ricinos aliejus atlieka natūralaus minkštiklio funkciją (panašiai kaip glicerinas), įsiskverbia į odą ir padeda stimuliuoti kolageno ir elastino, kurie minkština ir drėkina odą, gamybą. Ricinos aliejus tinka raukšlių, spuogų kamuojamai odai, padeda atkurti ir suteikti odai lygesnę ir minkštenę išvaizdą. Ricinos aliejumi, lygiomis dalimis maišytu su jojobos aliejumi, suvilgykite vatos diskelį ir tepkite odą, nenuplaukite, palikite per naktį. Ricinos aliejus yra nekamedogeniškas (nekemša porų).

Ricinos aliejus nagams

Juk visi norime turėti stiprius ir žvilgančius nagus, todėl patartina juos patepti nedideliu kiekiu ricinos aliejaus. Nagai žvilgės ir po ilgesnio naudojimo taps tvirtesni bei lygesni.

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

Klientų atsiliepimai

Nuostabi patirtis gaminant savo rankų/uoslės darbo kvepalus. Patarimai vertingi, bei labai profesionali Aistra kaip arometerapijos specialistė!
Aušra Kulypkė
2019-12-30T06:41:34+0000
Koks nuostabus kvapų pasaulis,bet ir skirtingas .Buvo puikiai praleistas laikas.Tos praleistos valandos kvapų pasaulyje prabėgo ,kaip akimirka.Tiek visko daug sužinota ir patirta.Labai labai ačiū už malonų ir šiltą bendravimą.Buvo labai nuostabų ir miela Jūs sutikti.Sekmes Jums kvapų ir aromatų pasaulyje.,
Danute Mickuviene
2019-11-19T14:31:12+0000
Trys valandos tarp kvapų, spalvų ir formų... O kur dar begalė informacijos ir teigiamų emocijų ☺️. Ir pilnas krepšys pasigamintų produktų: muiliukų, vonios druskų, sviestų ir kitų malonumų😊🦋. Sudalyvaukite ir Jūs-tikrai liksite maloniai nustebinti😚. Sėkmės Jums, Aistra!
Daiva Baubliene
2019-04-14T16:04:57+0000
Puiki kvepalų gamybos pamoka..tiek įspūdžių ir naujų žinių.Pasigaminau su Jūsų pagalba kvepalus kurių senai norejau..Labai didelis ačiū ir sekmės Jūms.💐🌷🌺
Liudmila Pastuchova
2019-04-06T21:06:51+0000
Puikiai praleistas laikas kvepalų gamybos pamokoje, tikrai drąsiai rekomenduoju išbandyti nebandžiusiems, o ir pati mielai sudalyvaučiau dar kartą 😉
Raminta Matulytė
2018-08-30T12:15:43+0000
Tai nuostabu🌸🌸🌸🌸🌸jūs ir tai ką kuriate nepakartojama🙏🙏🙏 ačiū💗
Lina Vingienė
2018-08-15T18:56:41+0000
Ačiū, Aistra :* Esi nuostabi ir nostabu visą ką darai! Dėkoju už pirkinius ir konsultacijas, viskas taip moteriška ir su meile <3
Vaiva Wengel
2017-08-08T20:03:12+0000
Nuostabiai praleistas laikas gaminant kvepalus! Labai labai ačiū! 🙂
Ugne Zibolyte
2017-07-22T04:52:10+0000
Labai džiaugiuosi apsilankiusi Jūsų kvepalų gamybos užsiėmime. Puikiai praleistas rytas jaukioje studijoje su šaunia kompanija. Aistra - nuostabi mokytoja, šiltas ir geras žmogus. Būtinai sugrįšiu. Ačiū. 🙂
Tiesiog Regina
2017-02-08T21:53:31+0000
Miela Aistra, Ačiū už nuostabią kelionę i fantastišką kvapų pasaulį. Nekantrauju išbandyti susikurtus kvepalus, jaučiu, kad su Jūsų pagalba pasigaminau savo kvapą! Ačiū Jums už dar vieną aistrą mano gyvenime! Iki kitų susitikimų!
Virginija Armonienė
2017-01-29T06:48:25+0000
Kvapniausiai praleistas laikas! Vyras džiaugiasi dovana, o ir aš, atėjusi tik stebėti procesą, pati jame sudalyvavau (ir tuščiomis neišėjau) 🙂 Puiki mokytoja, neperšanti savo nuomonės - labai profesionaliai patarianti, subtiliai ir maloniai bendraujanti. Išėję jautėmės pailsėję ir patyrę kažką visiškai naujo. Ačiū!
Saida Jurkų
2017-01-15T19:56:19+0000
Puiki mokytoja, laikas dirbtuvėse tiesiog praskriejo. Ačiū už atsakymus papildomiems klausimams, geranoriškumą. Jauki ir kvapni studija, rekomenduoju.
Eglė Miceikienė
2016-11-09T20:36:14+0000
Santrauka
Ricinos aliejus
Įrašo pavadinimas
Ricinos aliejus
Aprašymas
Ricinos aliejus (lot. Ricinus communis) jau daugelį šimtmečių naudojamas dėl savo terapinių ir vaistinių savybių.
Autorius
Gamtoskvapai
X