Skip to main content

Pražangialapių mirtenių (lot. Melaleuca alternifolia) eterinis aliejus dar vadinamas „Tea tree“ arba „arbatmedžiu“– imuninės sistemos stiprintojas ir puiki priemonė odos priežiūrai.

Pražangialapių mirtenių („arbatmedžio eterinis aliejus“) eterinis aliejus yra mėgiamas dėl pripažintos naudos žmogaus organizmui ir yra nepakeičiamas probleminės odos priežiūroje. Šiame įraše pražangialapių mirtenių eterinį aliejų vadinsiu „arbatmedžio eteriniu aliejumi“, nes šis pavadinimas plačioje visuomenėje labiau mėgiamas ir paplitęs, nors nederėtų sieti jo su kininio arbatmedžio produktais, nes mano minimas „arbatmedžio eterinis aliejus“ distiliuojamas ne iš kininio arbatmedžio (ar arbatžolių), o iš pražangialapės mirtenės lapų. Arbatmedžiu pražangialapė mirtenė praminta todėl, kad jos lapai turi savybę nudažyti vandenį tarsi arbatą.

ArbatmedisPražangialapių mirtenių kilmės šalis – Australija, tačiau šiuo ši rūšis plačiai paplitusi visame pasaulyje: Gvatemaloje, Floridoje, Kinijoje. Pražangialapės mirtenės auga pelkėtose, drėgnose ir šiltose vietovėse. „Arbatmedžio eterinis aliejus“ išgaunamas pražangialapių mirtenių lapų distiliacijos metu. Australijos aborigenai sutrindavo pražangialapių mirtenių lapus ir inhaliuodavo, norėdami apsisaugoti nuo aplinkos poveikio ir kitų negalavimų, dėdavo lapus tiesiai ant odos, siekdami ją atjauninti ir nuraminti sudirginimus.tea-tree-oil

Arbatmedžio eterinis aliejus yra intensyvaus ir valančio žolių ir medienos kvapo. Arbatmedžio eterinis aliejus naikina bakterijas ir grybelius, todėl daugelis jį naudoja aplinkos orui valyti (garina garintuvuose ar aromatinėse lempose). Arbatmedžio aliejus naudingas ir mūsų psichinei sveikatai, jis nuramina protinę įtampą, padeda atsikratyti emocinių sukrėtimų sukeltų negalavimų, padeda, kai nepasitikima savimi, jaučiamas vidinis savęs kaltinimas. Tokiu atveju reikėtų garinti arbatmedžio eterinį aliejų namuose arba kelis kartus įkvėpti arbatmedžio aliejaus.Arbatmedžio eterinis aliejus

Arbatmedžio eterinio aliejaus naudojimas

Naudojamas gydyti įpjovimus, nudegimus, spuogus, padeda naikinti grybelines infekcijas, moterų lytinės sistemos negalavimus ir infekcijas (pvz., pienligę). Šis aliejus naudojamas antiperspirantų ir dezodorantų sudėtyje, kremuose, pėdų priežiūros priemonėse, dantų pastose.

Aromaterapeutų teigimu, arbatmedžio eterinis aliejus yra vienas eterinių aliejų, kuriuos yra saugu naudoti tiesiai ant odos, tačiau asmeniui, pirmą kartą naudojančiam arbatmedžio eterinį aliejų, reikėtų skiesti šį aliejų su nerafinuotais augaliniais aliejais, pvz., alyvuogių, migdolų, sezamų bei atlikti alerginį odos testą: užtepti nedidelį kiekį aliejaus ant mažo odos plotelio ir stebėti ar neatsiranda pakitimų. Arbatmedžio eterinis aliejus vartojamas tik išoriškai! Nevartokite jo į vidų.

Arbatmedžio eterinis aliejus plaukams

Įlašinkite kelis lašelius arbatmedžio eterinio aliejaus į šampūną ar kondicionierių, arbatmedis veikia antiseptiškai bei padeda palaikyti sveiką galvos odos būklę bei padeda atsikratyti pleiskanų.

Arbatmedžio eterinis aliejus veidui

Daugelis žmonių susiduria su įvairiomis odos problemomis, pvz., akne, odos jautrumu. Arbatmedžio eterinis aliejus gali padėti pagerinti odos būklę, pabandykite užlašinti lašelį arbatmedžio eterinio aliejaus ant drėgno vatos diskelio (suvilgyto aliejumi ar toniku / pieneliu) ir valykite veido odą. Arbatmedis puikus antiseptikas, ne tik apsaugantis odą, bet ir skatinantis ląstelių regeneraciją!

Jei Jus domina teminiai renginiai (mergvakariams, vestuvėms, draugų vakarams, darbo vakarėliams), aromaterapinė konsultacija, norite išmokti gaminti natūralią kosmetiką namuose savo naudojimui (kremus, balzamus, muilus, šampūnus, dekoratyvinę mineralinę kosmetiką, higienos priemones, priemones SPA procedūroms…) arba norite užsiimti komercine kosmetikos gamybos veikla, bet nežinote nuo ko pradėti – susisiekite su manimi (+370 60880538 arba el. paštu [email protected]).

© Visos teisės saugomos! Kopijuoti be autoriaus sutikimo draudžiama! © 

X